Mentor

Mentor

Mentor

Je bent vakexpert, maar daarom beschik je nog niet over de noodzakelijke vaardigheden om deze vakexpertise ook over te brengen. Binnen deze mentoropleiding leer je de kneepjes van het vak om nieuwe, jonge werkkrachten adequaat op te leiden.

Het volgen van deze opleiding is vaak vanuit de onderwijsinstellingen reeds een verplichting om een stagiair te mogen begeleiden, dit binnen het kader van duaal leren. Je krijgt er ook veel voor terug, de nodige expertise én vaak ook subsidies (vb. premie kwalificerend werkplekleren).

Extra premies, uitsluitend voor de bouwsector

1) Na het volgen van deze opleiding verkrijg je het attest, erkend door Constructiv, waardoor je recht hebt op een premie van 1 000 euro per jongere (BouwInGroeibanen) die je minstens 6 maanden in dienst hebt.

2) als mentor mag je binnen het bedrijf ook zelf BedrijfsInterneOpleidingen mag geven (tot 120u/ schooljaar/ arbeider). Dit niet enkel aan nieuwkomers binnen het bedrijf, maar tevens aan collega's.

3) Sinds 2020 verkrijgt u ook (via het traject van meester-mentor) een bijkomende jaarlijkse premie van 1 000 euro per actieve mentor binnen je onderneming. Binnen het traject meester-mentor kan je niet enkel nieuwe/ jonge collega's gaan opleiden/ begeleiden, arbeiders maar eveneens vaste werkkrachten die van jobfunctie wijzigen/ evolueren.

In die optiek is het interessant om meerdere mentoren in dienst te hebben.

Duaal leren

Onze mentoropleiding / duale opleiding is niet sectorgebonden en bijgevolg toegankelijk voor elke sector.

Enkele sectoren, vb. HORECA, Hout, Haartooi & Binnenvaart, aanvaarden echter enkel sectorspecifieke mentoropleidingen of voorzien bijkomende voorwaarden voor andere erkende mentoropleidingen. Gedetailleerde informatie hierover vindt u via deze link: Mentoropleiding in het kader van alternerend leren | Vlaanderen.be

U wenst meer informatie?

Laat gerust je gegevens achter onderstaand en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.